LA MEVA FAMÍLIA

Jordi Cassú - Comentaris -

Tenia moltes ganes de començar aquest 2015 compartint alguna de les imatges de la sessió que any rere any fem amb la meva dona i els meus fills.


Cada any intento fer una sessió de família per poder recordar aquells instants viscuts en una tarda o matí dedicat a estar tots junts immortalitzats sobre paper imprès. Perquè és evident que el temps passa, que els nens deixaran de ser nens i arribarà el moment on cadascú haurà de seguir el seu camí i començar a escriure la seva pròpia història.


 


 


 

El meu nom és Jordi Cassú i sóc fotògraf de professió.

 

Per a mi la fotografia no és sols la meva feina, també és una manera de viure.

 

 

La meva història fotogràfica comença quan decideixo canviar la meva moto Honda NSR per una càmera Nikon F90 analògica. Provinc del negatiu i del revelat manual en blanc i negre, fins al 2003 no entro plenament en el món digital.

 

 Actualment treballo amb càmeres Canon però per nostàlgia encara guardo un equip Pentax 6x7. Del 1.992 al 1.995 realitzo el curs de fotografia general a IEFC, acabant les especialitzacions de moda, i tècniques de creació i experimentació. M'agrada experimentar i donar a cada imatge un tractament d’edició personalitzat.

 

El 1.997 obro un estudi fotogràfic a Castelló d’Empúries ,des d’on la meva tasca s’encamina en el món del retrat i el reportatge social.

 

Les meves influències fotogràfiques són moltes però alguns dels fotògrafs que m’han marcat en el món del retrat moda,són: Helmut Newton, Richard Avedon, Annie Leibovitz, Erwin Olaf, Vincent Peters i segur que molts més … i en el món dels casaments el qui realment m’ha influenciat i molt és el fotògraf australià Jonas Peterson que el considero un veritable mestre de la fotografia de casaments i també d’altres com el reconegut fotògraf angles Jeff Ascough.

 

Em sento còmode i m’agrada treballar disparant casaments. Cada boda és una nova història a explicar, no n’hi ha cap d’igual encara que el fil conductor sigui el mateix, cada parella és un món i tracto d’ entendre els seus gustos fotogràfics sempre i quan estiguin dins la meva línia de treball i d’entendre la fotografia de casament. El dia del casament no puc ser un simple espectador, cal que en cada clic vagi argumentant la història de cada parella de cada família. Si he de classificar les meves imatges de reportatge de casament, diria que són una mirada des del punt del fotoreportatge gràfic, periodístic, moda i artístic. Les meves tarifes d’un reportaje de casament és el que tu estàs disposat a pagar perquè capturi el que seran els teus records en el decurs del teu dia, sota la meva manera de mirar aquells instants irrepetibles.

 

Dono les gràcies a les 350 parelles que han confiat en la meva mirada i m’han deixat treballar per obtenir un record del seu gran dia.

 

 

 “La vida passa i no s’atura però sempre podem recordar un instant “




 


 

137
000
005
016
039
067
084
102
105
109
119
130
181
140
145
170
184
189
218
227
233
240
256
Comparteix 
Veure anterior Veure següent
Darreres entrades
Categories